Начало Бокс Пепелянката запази шампионския пояс след поредна победа (СНИМКИ)

Пепелянката запази шампионския пояс след поредна победа (СНИМКИ)

Пепелянката запази шампионския пояс след поредна победа (СНИМКИ)
0

Йосиф Панов-Пепелянката защити шампионския си пояс в супер полусредна категория на Българския професионален боксов съюз. Боксьорът от Плевен го направи по време на бойна галавечер в курорта Златни пясъци, след като победи с единодушно съдийско решение Ангел Емилов в 10-рундов мач.

Победата е 17-та поредна за Панов (19-3), като той няма загуба на родна земя. Последното му поражение датира от 2015-та година.

Панов и Емилов спретнаха интересен двубой за близо 300-те зрители, които го наблюдаваха на живо. Пепелянката показа самочувствие срещу по-опитния Емилов и търсеше разнообразна и много движение в играта си. 29-годишният му противник, който има 40-сет срещи при професионалистите (10-30) също не склони глава до последно и дори можеше да реши изходът в своя ползва в заключителните рундове. Критичен момент за „Пепелянката“ бе в осмия рунд, когато на няколко пъти бе притиснат до въжетата от Емилов, който се чувстваше и значително по-уверен в близка дистанция. Панов можеше да бъде и нокаутиран, но оцеля. Съдията Венцислав Николов му отне точка, обаче, заради задържане.

След последния гонг и вдигането на ръката на Панов, той бе предизвикан от Илиян Марков-Светкавицата, а между двата щаба прехвърчаша искри на напрежение.

Останалите резултати:

Тинко Банабаков започна професионалната си кариера с победа след дисквалификация срещу Траян Славев.

ТКО и първа победа на профи ринга за Михаил Николов, който надви Кристиан Иванов.

Двамата най-опитни съперници на галавечерта – Борислав Занков и Цветозар Илиев предложиха кървава битка, а победител с единодушно съдийско решение стана „Боби Бокса“.

Страхотно боксово шоу от 6 рунда с неспирни атаки между Веселин Марков и Иван Петров, които наелектризираха публиката. Съдиите трябваше да определят победител и прецениха, че двамата са завършили наравно 57-57.

Леонардо Москеа от Франция нокаутира в първия рунд сърцатия български боец Иван Николов-Вакича, който сам 5 дни преди срещата прие да се качи на ринга в полутежка категория.

В изцяло международен сблъсък на галавечерта Игор Лазарев от Израел победи по точки Мариус Кол от Молдова.

Красимир Точев нокаутира Славея Стефанов с дясно кроше в началото на втория рунд, записвайки 4-и нокаут и общо седма победа на сметката си.

Стефан Сашев показа колко е корав, но в началото на четвърти рунд бе пратен в нокдаун от Парис Ставропулос и малко по-късно реферът маркира ТКО в полза на гърка.

В първия международен двубой от галавечерта французинът Малик Арби отказа Ярослав Димитров в края на първи рунд.

Владимир Георгиев записа победа с ТКО в третия рунд срещу Иво Кръстев.