Начало ММА Стърлинг се разплака на кантара
0

Стърлинг се разплака на кантара

Стърлинг се разплака на кантара
0

Напрежението се оказа в повече на шампиона на UFC в категория „петел“ – Алджамейн Стърлинг. Американецът с ямайски корени не скри сълзите си, след като преодоля и последното препятствие по пътя към реванша с Пьотр Ян.

Стърлинг премина успешно кантара, който отсъди 61.01 килограма за битката с руснака. Двамата ще се изправят един срещу друг след повече от година чакане. Бившият шампион Ян се оказа с 220 грама по-лек, като по този начин официално бе дадено началото на втория епизод от войната между тях. След множество закани и размяна на реплики, те ще решат спора си в клетката в подгряващия двубой на галавечерта UFC 273.

Шоуто е оглавявано от друга битка за световна титла – тази в категория „перо“ между Александър Волкановски и Чан Сун Джун, известен още като Корейското зомби. Австралийският шампион ще опита да направи нова, успешна защита на пояса, като той и претендентът са с равно тегло от 65.54 килограма.

Не по-малко вълнуващ пък се очертава още един от двубоите в програмата. Няма как да е по друг начин, след като в клетката ще влезе непобеденият Хамзат Чимаев. Той ще се бие в полусредна категория срещу Жилберт Бърнс. И тук видяхме еднакво тегло от по 77.11 килограма.

ОСНОВНА КАРТА

Категория перо: Александър Волкановски (65.54) – Чан Сун Джун (65.54)

Категория петел: Алджамейн Стърлинг (61.01) – Пьотр Ян (60.78)

Полусредна категория: Жилберт Бърнс (77.11) – Хамзат Чимаев (77.11)

Категория сламка, жени: Макензи Дърн (52.39) – Тесия Торес (52.39)

Лека категория: Винс Пичъл (70.53) – Марк Мадсен (70.31)