Начало ММА Пьотр Ян: В неделя никой няма да помни клоуна Стърлинг
0

Пьотр Ян: В неделя никой няма да помни клоуна Стърлинг

Пьотр Ян: В неделя никой няма да помни клоуна Стърлинг
0

Бившият световен шампион в категория „петел“ – Пьотр Ян се закани да бие толкова здраво носителя на пояса Алджамейн Стърлинг, че никой повече да не се сеща за него и той да остане само бледа сянка в историята на UFC. Двамата ще се изправят един срещу друг този уикенд на галавечерта UFC 273 в Джаксънвил, Флорида.

Ян и Стърлинг имат да разчистват сметки, след като предишният им мач приключи с дисквалификация на руснака. По този начин Алджамейн стана първият шампион в историята на организацията, който печели пояса по този начин.

Какво да коментирам? Той твърди, че се е уморил да мисли за мен, а аз дори не се сещам за него. Почина си добре, докато аз имах друг съперник. Той просто е следващият, който трябва да набия. След събота вечер, никой повече няма да си спомня за него. Този клоун ще бъде забравен…“, отсече Ян.

За руснака това ще бъде втори мач след дисквалификацията му. Той победи Кори Сандхаген през октомври, докато Стърлинг не е защитавал пояса си. Той се възстановяваше от контузия на шийните прешлени, която твърди, че е в следствие от забраненото коляно, което Пьотър му нанесе в главата и заради което дойде дисквалификацията на 6 март 2021-а.

Сблъсъкът на двамата през уикенда ще подгрее друг мач за световна титла. Александър Волкановски ще защитава пояса си в категория перо срещу „Корейското зомби“ Чан Сун Джун. Галавечерта е съпътствана и от още един двубой, който всъщност приковава цялото внимание на феновете – Хамзат Чимаев срещу Гилбърт Бърнс.