Начало ММА Стърлинг обяви истинската причина да откаже мача с Пьотр Ян
0

Стърлинг обяви истинската причина да откаже мача с Пьотр Ян

Стърлинг обяви истинската причина да откаже мача с Пьотр Ян
0

Световният шампион на UFC в категория петел Алджамейн Стърлинг е отказал да влезе в октагона за реванш с Пьотр Ян, след като е инкасирал тежки поражения по време на спаринг. Това призна самият той в интервю за The Schmo.

Фънк Мастър” трябваше да се бие с руснака на 30 октомври на UFC 267. Месец преди двубоя обаче той се оттегли поради медицински причини. Тогава шампионът обясни, че има лекарска забрана заради проблемите с врата, които му се появиха след първия мач с „Безмилостния”.

Стърлинг и Ян се срещнаха през март, като руснакът тотално доминираше в октагона. В четвъртия рунд обаче той удари с коляно съперника си, докато Алджамейн бе „зазимен”. Нещо, което е забранено по правилата на UFC и така Пьотр бе дисквалифициран. В резултат Стърлинг стана първият боец, спечелил титла след дисквалификация.

Посетих лекарите и те ми казаха, че няма как да се бия. Обясниха ми, че за да се върна в октагона трябва да минат 12-18 месеца след операцията, която преминах. Опитах се, но на спаринг буквално ми сритаха задника”, споделя Стърлинг.

Той уточни, че е правил тренировки с Мераб Двалишвили, който обаче тотално е доминирал над него. „Знам, че Мераб е добър, но ние се биехме и той ме смазваше. Нямаше как в това си състояние да изляза срещу Ян. Той ми срита задника няколко пъти и осъзнах, че не съм готов за подобен мач”, констатира шампионът на UFC.

В резултат на неговото оттегляне, на 30 октомври Ян ще се бие с Кори Сандхаген. Победителят ще вземе междинния пояс в категория петел и ще се изправи срещу Стърлинг, когато той се възстанови.