Начало ММА Пьотр Ян бесен, иска реакция от UFC
0

Пьотр Ян бесен, иска реакция от UFC

Пьотр Ян бесен, иска реакция от UFC
0

Бившият световен шампион в категория „петел” на UFC Пьотр Ян (15-2) изригна срещу решението на носителя на пояса Алджамейн Стърлинг (20-3) да се оттегли от насрочения реванш между двамата. Те трябваше да се срещнат на UFC 267 на 30 октомври в Аду Даби. Шампионът обаче обяви, че няма да може да участва заради проблеми с врата.

В резултат Ян отправи ясен и категоричен призив към шефа на UFC Дейна Уайт. Руснакът моментално поиска поясът на Стърлинг да бъде отнет и той да се бие за отличието с когото друг боец му посочат от организацията.

Ян все още не може да преживее загубата, която допусна срещу Алджамейн през март. Тогава той доминираше в битката им, но бе дисквалифициран, след като удари с коляно съперника си, докато той бе „зазимен”. Нещо, което няма право да извършва в октагона.

„Всички знаете какво стана с мача ми. Знаете, че този „за**ик” избяга като мръсен страхливец. Аз няма да седя и да го чакам. Искам да се бия в Аду Даби за световната титла на 30 октомври. UFC, дайте ми който и да е съперник. Топ 5, Топ 10, всеки, който заслужава колана и аз ще си свърша работата. Ще ви покажа кой е истинският шампион”, изригна Ян.