Начало ММА Хабиб разтърси мрежата със съобщение за баща си
0

Хабиб разтърси мрежата със съобщение за баща си

Хабиб разтърси мрежата със съобщение за баща си
0

Един от най-големите бойци в историята на UFC – оттеглилият се като непобеден шампион в лека категория Хабиб Нурмагомедов (29-0) разтърси мрежата. Дагестанецът публикува емоционален пост, в който споделя какво мисли година, след като неговият баща и ментор Абдулманап почина.

Нурмагомедов старши си отиде от този свят на 3 юли 2020 година. Той почина в следствие на усложнения от инфекция с коронавирус. Малко по-късно Хабиб направи последната защита на световната си титла, побеждавайки Джъстин Гейджи със задушаваща хватка и сложи край на кариерата си.

Хабиб се оттегли след впечатляваща победа над Гейджи!

Тогава „Орела” заяви, че няма да се върне повече в октагона, като уважение към баща си и в следствие на обещание, което е дал на своята майка. В последствие Нурмагомедов бе подканван от мнозина да наруши думата си и да се върне за още един мач, но към момента няма индикация в тази посока.

„Мина година, откакто Баща ми си отиде. Това събитие потвърди убеждението ми, че в този живот не притежаваме нищо, нито децата си, нито родителите ни, нито собствеността си. Всичко което имаме, е временно. Всичко принадлежи на Господ (б.р пише за Аллах) и при него ще се върнем. Отдайте сърцата си на него, защото ще дойде време, в което всеки от нас ще бъде поставен сам в гроба, където няма да ги има нашите приятели, роднини, имоти и връзки, само нашите дела и оставеното като наследство”, пише Нурмагомедов.