Начало Бокс Тони Йока ще боксира на „Ролан Гарос”
0

Тони Йока ще боксира на „Ролан Гарос”

Тони Йока ще боксира на „Ролан Гарос”
0

Последният олимпийски шампион в най-тежката категория – Тони Йока (10-0) ще се завърне на ринга след два месеца. Французинът, който спечели златния медал от Игрите в Рио след победа над Джо Джойс, ще опита да продължи перфектната си линия на професионалния ринг.

„Завоеванието” ще се изправи срещу непобедения хърватин Петар Милас (15-0). Двубоят е предвиден за 10 септември, а доста любопитно е мястото, на което планират да се състои галавечерта. Става въпрос за централния корт на комплекса „Ролан Гарос” в Париж.

Йока и Милас се разминаваха на няколко пъти досега. Двамата трябваше да се срещнат за вакантната европейска титла, но хърватинът отказа в последния момент. Според непотвърдени данни, причината е била хонорарът от срещата. Олимпийският шампион и Милас е трябвало да поделят по 137 хиляди евро, което не се е харесало на Петар.

Очаква се срещата им да бъде потвърдена официално в близките дни. При успех, Йока може да пробие в Топ 10 на световната ранглиста и подобно на Джо Джойс да стане поредният претендент за някой от поясите. Промоутърите пък нямат търпение да срещнат двамата олимпийски врагове отново, този път на професионалния ринг.