Начало Бокс Тони Йока за Джо Джойс: Ще го победя

Тони Йока за Джо Джойс: Ще го победя

Тони Йока за Джо Джойс: Ще го победя
0

Тони Йока, който е настоящият олимпийски шампион по бокс при най-тежките, сподели пред медии, че със сигурност ще победи в евентуален бъдещ сблъсък между него и Джо Джойс.

Ще го победя. Когато бяхме аматьори, се бих три пъти с него. Първият път, когато се бих с него, не бях тренирал. Той ме победи. Не се бях подготвил тактически да го победя. А после започнах малко да мисля. Видях го в тренировъчния лагер и с оглед на това, казах: „Този човек ще победи всички в света с изключение на мен.“ А после на световното първенство той победи всички с изключение на мен. След това отидохме на Oлимпийските игри и той направи същото – победи всички, освен мен. Така че не се страхувам от Джо Джойс“, разкри Йока пред „Boxing Scene“.

Знам, че той наистина се е отдал на бокса. Той работи много. Харесва ми начинът, по който се е отдал на бокса. Аз съм благословен в бокса. Родил съм се с бокса и съм само на 28 години. Той е на 35. Така че няма начин да ме победи, ако се бием като професионалисти. Тренирам с Върджил Хънтър и съм напълно уверен, че ще го нокаутирам“, завърши Йока.

Тони Йока и Джо Джо Джойс все още нямат загуба на професионалния боксов ринг.

28-годишният Йока има баланс от 10 успеха (8 с нокаут) в кариерата си при професионалистите. Той се намира на 13-а позиция в авторитетната ранглиста в тежка категория на сайта boxrec.com. При последното си качване на ринга – на 5 март, Йока отказа в 12-я рунд Джоел Джеко.

Джо Джойс, от своя страна, се намира на 12-а позиция. 35-годишният английски боксьор е с баланс от 12 победи в 12 срещи (11 с нокаут). В последния си сблъсък на ринга, Джойс нанесе първа загуба на младия талант Даниъл Дюбоа, нокаутирайки го в 10-я рунд в сблъсък за Европейската титла в тежка категория, тази на Великобритания, както и интерконтиненталния пояс на WBO.