Начало Бокс Джойс за реванш с Йока: Трябва да се изкачи в ранглистата, за да ме предизвика

Джойс за реванш с Йока: Трябва да се изкачи в ранглистата, за да ме предизвика

Джойс за реванш с Йока: Трябва да се изкачи в ранглистата, за да ме предизвика
0

Джо Джойс не смята, че има шанс в скоро време да видим повторение на сблъсъка за олимпийската титла в тежка категория, който противопостави Джойс с Тони Йока.

„Превъзмогнах го. Би било примамливо на определено ниво. Защото се стремя към световната титла, така че ако има смисъл или трябва да защитавам титлата си.

Той трябва да се изкачи в ранглистата и да си свърши работата, за да се озове на позиция да ме предизвика“, разкри английския боксьор пред „Boxing Scene“.

Припомняме, че във финала на Игрите в Рио де Жанейро, французинът Тони Йока надделя над Джо Джойс, като това се случи и на полуфиналите на Световното първенство през 2015 година.

В първия сблъсък между тях, обаче, до успех стига Джойс.

Преди време самият Йока изяви желание за подобен сблъсък при най-тежките, но явно скоро няма да видим подобна среща.

Тони Йока и Джо Джойс все още нямат загуба на професионалния боксов ринг.

28-годишният Йока има баланс от 10 успеха (8 с нокаут) в кариерата си при професионалистите. Той се намира на 13-а позиция в авторитетната ранглиста в тежка категория на сайта boxrec.com. При последното си качване на ринга – на 5 март, Йока отказа в 12-я рунд Джоел Джеко.

Джо Джойс, от своя страна, се намира на 12-а позиция. 35-годишният английски боксьор е с баланс от 12 победи в 12 срещи (11 с нокаут). В последния си сблъсък на ринга, Джойс нанесе първа загуба на младия талант Даниъл Дюбоа, нокаутирайки го в 10-я рунд в сблъсък за Европейската титла в тежка категория, тази на Великобритания, както и интерконтиненталния пояс на WBO.