Начало ММА Абделазис: Хабиб не e завършил кариерата си

Абделазис: Хабиб не e завършил кариерата си

Абделазис: Хабиб не e завършил кариерата си
0

Али Абделазис, който е мениджър на шампиона на UFC в лека категория – Хабиб Нурмагомедов, заяви, че непобеденият дагестански боец не се е отказал от спорта.

Някои руски медии писаха, че Хабиб е завършил кариерата си. Това е напълно невярна информация. Хабиб скърби за смъртта на баща си. Бих искал всички да уважават ситуацията и да не разпространяват фалшиви новини“,  написа Абделазис в профила си в Twitter, цитиран от fight-bg.com.

Припомняме, че бащата на Хабиб – Абдулманап почина на 3 юли след тежка борба с коронавирусната инфекция. Нурмагомедов-старши постъпи в болница през април, когато бе диагностициран с COVID-19. Лекарите дори го сложиха на изкуствена вентилация, но състоянието му не търпеше подобрение и Абдулманап бе поставян на два пъти в изкуствена кома.

Относно Хабиб, все още няма нищо сигурно около следващия му сблъсък в октагона, но източници близки до UFC твърдят, че всички погледи са насочени към 19-ти септември, когато е планирано UFC 253. Очаква се тогава да се състои шампионския сблъсък между Хабиб Нурмагомедов и Джъстин Гейджи. Фаворит за домакин на проявата е Абу Даби, където преди година дагестанецът защити успешно  титлата си.