Начало ММА Пьотр Ян отново постави под съмнение контузията на Стърлинг
0

Пьотр Ян отново постави под съмнение контузията на Стърлинг

Пьотр Ян отново постави под съмнение контузията на Стърлинг
0

Пьотр Ян отново намери повод, за да коментира поведението на Алджамейн Стърлинг. Двамата трябваше да се бият за световната титла в категория петел на UFC, но мачът бе отменен заради проблеми с врата на шампиона.

Според Ян обаче, травмата може да се окаже и чиста симулация. Руснакът загуби пояса от Стърлинг през март, ставайки първият шампион, който е дисквалифициран. Това се случи в следствие на коляно в главата на Алджамейн, докато той бе зазимен на пода (с три опорни точки). Нещо, което е срещу правилата на организацията.

Ян ще се изправи през уикенда срещу Кори Сандхаген. Победителят от галавечерта UFC 267 ще получи междинната титла в категорията.

Когато бия Сандхаген, всички ще видят кой е истинският шампион. Още не разбирам защо Стърлинг отказа реванша. Ако е имал проблем с врата, защо не се оперира още пролетта? Интересно е и как така води активна тренировка без да слага каска или нещо, което да предпазва главата му на спаринг? За мен това е необяснимо”, коментира Ян.

Руснакът все пак отчете, че не иска да се счита за шампион, защото няма пояс на кръста. „В момента съм №1 в ранглистата. Готов съм във всеки един момент обаче да докажа, че съм най-добрият. Гладен съм, мотивиран съм и се намирам в невероятна форма”, отсече още Пьотр Ян.