Начало ММА Избраха Ян – Сандхаген за най-добрата битка на UFC 267
0

Избраха Ян – Сандхаген за най-добрата битка на UFC 267

Избраха Ян – Сандхаген за най-добрата битка на UFC 267
0

Двубоят между Пьотр Ян и Кори Сандхаген за междинната световна титла на UFC в категория „петел”, бе избран за най-добрия на галавечерта миналата седмица. Руснакът надделя над „Сендмен” след 5 много качествени рунда.

Двамата направиха истинско зрелище за феновете, като нито за секунда не си дадоха почивка. На няколко пъти Ян бе близо до възможността да нокаутира американеца, който на свой ред опита да го задуши, но в крайна сметка се стигна до единодушно решение в полза на бившия световен шампион. С представянето си те напълно заслужено прибраха бонус от по 50 хиляди долара.

Същата сума заработиха и новият световен шампион в лека-тежка категория Гловър Тейшейра, както и Хамзат Чимаев.

42-годишният бразилец стана най-възрастният боец, който за пръв път печели титла в организацията. Той успя да приложи задушаваща хватка на Ян Блахович и детронира поляка в гвоздея на галавечерта UFC 267. Това се случи във втория рунд, като Тейшейра шокира мнозина специалисти с успеха си.

Чимаев от своя страна продължава с перфектното си представяне в октагона. Шведът от чеченски произход се нуждаеше от 2 минути и половина, за да откаже съпротивата на Ли Жинлиан. Той буквално приспа китаеца, притискайки сънната му артерия, като на Ли му трябваха няколко минути, за да се свести от задушаващата хватка, на която бе подложен.