Начало ММА Стърлинг празнува година като шампион
0

Стърлинг празнува година като шампион

Стърлинг празнува година като шампион
0

Алджамейн Стърлинг използва социалните мрежи, за да отпразнува една година като световен шампион в категория „петел“. Той стана първият носител на пояс в историята на UFC, който го печели по служебен път. Това се случи, след като Пьотр Ян бе дисквалифициран на мача им от 6 март 2021-а в Абу Даби.

Тогава руснакът удари с коляно в главата Стърлинг, докато той бе „зазимен“. Това доведе до моментално отнемане на пояса от ръцете на Ян, въпреки че в съдийските карти той доминираше и бе на път да спечели убедително двубоя.

Според самия Алджамейн обаче, това не е било така. „Преди година принудих Измамния плъх да поеме по лесния път, след като доминирах в 4 рунда и го накарах да предаде пояса. След 5 седмици ще му дам реванша, който не заслужава и ще направя резултата2-0. На 9 април няма да имаш къде да избягаш. Трепери, ще те смеля“, написа в „Инстаграм“ Стърлинг.

Дългоочакваният реванш между двамата бе отлаган на няколко пъти. Веднъж Стърлинг се оттегли заради контузия на врата. Ян пък даде положителна проба за коронавирус и това също доведе до промяна на датата.