Начало ММА Чимаев: Сега не виждам кой може да ме победи

Чимаев: Сега не виждам кой може да ме победи

Чимаев: Сега не виждам кой може да ме победи
0

Набиращият все по-голяма популярност Хамзат Чимаев показа голяма доза самочувствие преди петата си битка в UFC. Непобеденият боец (10-0) излиза тази неделя излиза Жилберт „Дуриньо“ Бърнс (20-4) в мач от бойната карта на UFC 273.

„Сега не виждам някой, който може да ме победи или дори да се изправи срещу мен за една минута“, смело заяви боецът с чеченски корени, но състезаващ се под флага на Швеция.

Чимаев се е устремил към върха в полусредна категория на най-популярната ММА верига в света. По този повод той отправи и критики към настоящия шампион Камару Усман, като посочи, че не вижда защо американецът с нигерийски корени оглавява списъка на най-добрите в света.

„Усман почти се пенсионира – коленете му не работят, гърбът го боли, ръката му е наранена, постоянно го оперират. Прекалено е стар и бавен. От това, което казва, се разбира, че той иска да спечели малко пари и все пак да избягва битка срещу мен“, посочва Чимаев.

В 10-те си професионални мача Хамзат е приключвал всичките си двубои преждевременно и нито една от победите му не е със съдийско решение. 6 от победите му са с нокаут, а 4 със събмишън.

„Кого изобщо е пребил? Две момчета четири пъти? Два пъти Ковингтън и два пъти Масвидал. Тайрън Уудли, който след това беше уволнен от UFC и дори нокаутиран от ютубър? Кого победи Усман? Не знам и не го разбирам – той не спечели нито една достойна победа и не се бил с човек като мен“, продължава още 27-годишният чеченец.

Освен за Камару Усман, той коментира и настоящия шампион на UFC в средна категория Израел Адесаня.

„Що се отнася до Адесаня, мисля, че той ще се бие с мен. Не мисля, че се страхува. Така че ще се бие с мен, но не е на моето ниво. Той даде гърба си на Уитакър, който никога не се е биел в UFC и никога не е прехвърлял никого, бие се само в багажника. Ако ми даде гръб, той е приключен“, просдължава интервюто си Чимаев.

Победа този уикенд над Бърнс, който е втори в класацията на полусредна категория, ще му осигури претендентското място за титлата.

„Той не представлява никаква опасност за мен. Ще изляза и ще му отрежа главата, както винаги. Надявам се този път да не плаче, както прави, когато загуби. Не искам да виждам опонентите си да плачат. Ако някога загубя, няма да плача – ще отида на фитнес и ще работя още повече, за да се върна още по-силен. Определено няма да плача като малко дете“, завършва Хамзат.

UFC 273 ще се проведе в неделя рано сутрнинта българско време в Джаксънвил, Флорида, САЩ.