Начало ММА Световен шампион в UFC намекна за масов допинг в Русия
0

Световен шампион в UFC намекна за масов допинг в Русия

Световен шампион в UFC намекна за масов допинг в Русия
0

Световният шампион на UFC в категория „петел“ Алджамейн Стърлинг направи недвусмислен коментар, с който индикира за масово използване на допинг от руски спортисти. Той използва скандала около фигуристката Камила Валиева, която даде положителна проба преди началото на Игрите в Пекин.

15-годишната състезателка сътвори грандиозен скандал, като спечели злато в отборното състезание по фигурно пързаляне, след което бе спряна от тренировки, пусната отново и в момента казусът й е сред най-коментираните в световен мащаб.

В този ред на мисли се изказа и Стърлинг. Той използва ситуацията, за да напомни какво е мнението му за бившия шампион в организацията Пьотр Ян, с когото са в открита война вече близо 2 години.

Уау… вълнуваща новина… Не мога да повярвам, че това някога, изобщо, може да се случи“, иронизира съобщението за допинг пробата на Валиева шампионът на UFC в социалните мрежи.

Запитан дали така смята за всички руснаци, той отговори – „Обичам моите приятели от Русия, които лично познавам. Нямам никаква причина да мразя руснаците“.

А по повод позицията му, той допълва: „Ще ви кажа защо споменавам това. Защото е незаконно. Точка. Мнението ми е, и винаги ще бъде, че Пьотр Ян е измамник. Допингът дава допълнително предимство, без значение какво казвате. Но не разбирам защо го отнасяте към Русия“.

Стърлинг и Ян трябва да проведат дъолгоочаквания си реванш на UFC 273. Алджамейн спечели титлата, след като руснакът бе дисквалифициран заради удар с коляно в главата му, докато претендентът по онова време бе зазимен.