Начало ММА Легенда на UFC разбила сърцето на Джордж Форман
0

Легенда на UFC разбила сърцето на Джордж Форман

Легенда на UFC разбила сърцето на Джордж Форман
0

Една от най-големите емблеми на бокса – Джордж Форман разкри, че е останал крайно разочарован от Дерек Люис. Според бившия световен шампион в тежка категория, „Черния звяр“ е можел да достигне до върха на професионалния ринг, като лично той се е опитал да го убеди да поеме по този път, вместо към октагона на UFC.

Люис се превърна в легенда в клетката, като в момента държи рекорда за най-много победи с нокаут в тежка категория – 13. Той дори стигна до битка за пояса, но загуби от Даниел Кормие през 2019-а.

Люис взе решение, което буквално ми разби сърцето. Той можеше да стане наистина невероятен боксьор. Но трябва да призная, че все пак решението му се оказа правилно, отивайки към ММА“, споделя Форман, който държеше титлите на WBC и WBA през 1973/74 и на WBA и IBF през 1994/95.

Двамата с „Черния звяр“ се запознават, след като Люис излиза от затвора през август 2008-а. Тогава той решава да стартира кариера в бойните спортове и попада в салона на Форман. Първоначално е трябвало да му бъде спаринг партньор, но огромната му мощ променила плановете.

Буквално го разкъсвах пред Джордж. Понеже той беше там, аз исках да се покажа и да видят, че съм добър. Но той също не искаше да падне, бягаше из целия ринг, но отказваше да падне“, спомня си от своя страна Дерек. В неделя сутрин той ще се изправи срещу Тай Туйваса на галавечерта на UFC 271.

Люис разказва още, че е бил доста развдоен около кариерата си. Той е бил убеждаван от Форман да продължи с бокса, но сърцето му го е тласнало към клетката.

Казах им, че ако победя в първия си мач в ММА, ще остана там. Така и се случи. В резултат, от екипа на Джордж си взеха колата, която ми бяха дали, като отказаха да ми дадат и апартамент, както се разбрахме. Но беше разбираемо, те искаха да развият боксьор, а не боец в ММА“, разказва още Люис.