Начало ММА Световен шампион в UFC: Затвор за ползващите допинг
0

Световен шампион в UFC: Затвор за ползващите допинг

Световен шампион в UFC: Затвор за ползващите допинг
0

Световният шампион на UFC в категория петел – Алджамейн Стърлинг поиска крути и ефективни мерки за онези бойци, които използват забранени субстанции. Той изригна срещу подобни деяния, като заговори дори за влизане в затвора на спортисти, които дадат положителни проби за допинг.

Тази тема е много притеснителна. Онези, които ползват допинг – стероиди или ЕПО, трябва да влизат в затвора. В бойните спортове това е много опасно, защото буквално може да прекратиш кариерата на някой“, категоричен е Стърлинг.

Той допълни, че когато има контакт между двама спортисти, допингът може да окаже смъртоносно влияние и да доведе до сериозни последици. „Това не е бейзбол, не стреляме в обръч или пък нещо подобно. Ние застрашаваме животите си, влизайки в клетката. И ако някой има такова предимство, то той трябва да лежи в затвора. Това си е предумишлено“, каза още шампионът на UFC.

Той трябва да защитава титлата срещу бившия й притежател Пьотр Ян. Двамата е предвидено да се срещнат в реванш на 9 април. Стърлинг спечели пояса след дисквалификация на руснака през март миналата година.