Начало ММА Хабиб може да пропусне дебютната гала на собствената си верига

Хабиб може да пропусне дебютната гала на собствената си верига

Хабиб може да пропусне дебютната гала на собствената си верига
0

Хабиб Нурмагомедов може да пропусне дебютното издание на собствената си верига. Той е поставен под карантина в Сингапур и трябва да измине почти 17 хиляди километра, за да стигне до Маями.

Бившият шампион на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов е дал положителна проба за коронавирус преди няколко дни. Това стана известно, когато ,,орелът’’ отлетя за Сингапур, където се проведе промоционалният турнир ONE Championship. Заради инфекцията бившият ММА боец ​​трябваше да пропусне галата и беше поставен под карантина в хотелска стая. 

Един от членовете на екипа на бившия спортист каза, че болестта на Хабиб е лека. Руснакът няма повишена температура и усложнения. В същото време все още не е известно кога Нурмагомедов ще бъде освободен от карантината.

При сегашната ситуация основният въпрос е дали Нурмагомедов ще успее да лети до САЩ навреме? На 28 януари в Маями (Флорида) ще се проведе първият турнир от веригата на Хабиб, Eagle FC.

,,Там имаме много сериозна инфраструктура, голямо студио, което изградихме през годината. Няма да има нужда да летим из градове и да държим на различни места, да преговаряме с атлетически комисии, за да можем да провеждаме турнири. Ще имаме и къща в Маями. Ние нямаме офис в Русия, който да организира турнири в Америка. “, каза Хабиб.

Нурмагомедов подготви интересна карта за дебютния турнир в САЩ. Тайрън Спонг и Сергей Харитонов ще се срещнат в основния мач на Eagle FC 44. UFC

Разбира се присъствието на Нурмагомедов в залата е желателно условие, от гледна точка на престижа на веригата. Ако руснакът не стигне до Маями, това ще бъде голям удар за промоцията. Как е възможно толкова важно събитие да се проведе без главния шеф и лицето на Eagle FC?

Снимка: БТА

Единственото хубаво за Хабиб от заразяването му с коронавирус, е че това ще му помогне да влезе без проблеми в Съединените щати. В съответствие с настоящите правила, за да посетите САЩ, освен виза и паспорт, трябва да предоставите документ потвърждаващ, че дадено лице е изкарало коронавирус през последните три месеца, или отрицателен тест за COVID три дни преди пристигането. 

Всичко сега ще зависи от това колко бързо ще се възстанови бившият шампион на UFC. В щаба на дагестанецът са оптимисти.