Начало ММА Хабиб е заразен с COVID-19

Хабиб е заразен с COVID-19

Хабиб е заразен с COVID-19
0

Бившият шампион на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов е дал положителна проба за коронавирус. Това съобщава Asian MMA. Хабиб в момента е под карантина в хотелската си стая в Сингапур, където пристигна преди няколкоцдни, за да присъства на турнира по смесени бойни изкуства One Championship.

Боецът ще трябва да остане под карантина за 14 дневен период, като при нарушаване на карантината по законите на Сингапур го грози затвор от две седмици

Преди да потегли към азиатската държава, дагестанецът почива в Дубай, където се бе отдал на екстремни преживявания.

Темата с панедмията от коронавирус е чувствителна за Хабиб и семейството му, тъй като през 2020 година, бащатът на Нурмагомедов – Абдулманап, не успя да се пребори с коварното заболяване.

Снимка: BGnes/EPA

Последният двубой в кариерата на Нурмагомедов беше сблъсъкът с американеца Джъстин Гейджи. Битката им се проведе през октомври 2020 г. на турнира UFC 254. Тогава дагестанецът спечели, като приложи триъгълно задушаване във втория рунд. Веднага след срещата руснакът обяви решението си да прекрати кариерата си в ММА. На сметката си той има 29 победи в 29 битки, включително 13 успеха в 13 битки в UFC.