Начало Бокс Кличко готов да се бие на фронта
0

Кличко готов да се бие на фронта

Кличко готов да се бие на фронта
0

Бившият световен шампион в тежка категория на професионалния бокс Виталий Кличко изрази готовност да излезе и да воюва на фронта. Настоящият кмет на Киев даде интервю пред „Channel 4 News“, в което коментира напрегнатата обстановка по оста Украйна – Киев.

Според легендата, президентът на Русия Владимир Путин иска да възстанови СССР. Той самият обаче има други виждания за съдбата на родината му.

Нашият източен съсед е крайно недоволен от решението ни да станем част от европейското семейство и да влезем в ЕС. Не искаме да се върнем обратно в СССР. Искаме да сме модерна, европейска държава. Като бивш войник, аз съм готов да защитя страната си, ако това означава да се бия и на фронта“, споделя Виталий Кличко.

Легендата се оттегли от професионалния бокс като шампион на WBC. Той приключи кариерата си на 41 години, като заедно с брат му Владимир Кличко царуваха на върха в тежка категория. Докато Виталий бе с пояса на Световния съвет, то по-малкия от фамилията държеше останалите четири – WBA WBO IBF IBO.

twitter.com