Начало Бокс Тервел Пулев: Горд съм, че съм делил ринг с Усик
0

Тервел Пулев: Горд съм, че съм делил ринг с Усик

Тервел Пулев: Горд съм, че съм делил ринг с Усик
0

Развоят на битката между Антъни Джошуа и Александър Усик моментално отприщи серия от коментари и анализи на бивши и настоящи боксьори. Част от тях акцентираха върху силното представяне на украинеца и перфектното му придвижване по ринга. Други пък обвиниха бившия световен шампион в липса на алтернатива и промяна в плана. Ще ви представим част от мненията им.

Тервел Пулев: „Страхотен мач, Усик показа как се играе бокс с акъл и умения за пореден път! За мен беше удоволствие да наблюдавам играта му срещу мощния физически Антъни Джошуа. Винаги съм знаел, че няма за какво да съжалявам за загубата на Олимпиадата от такъв боксьор, като украинеца. Именно затова на всеки, който ме попита за прогноза казах, че Александър Усик е равностоен на световния шампион Джошуа и е способен да поднесе изненада за букмейкърите и повечето „разбирачи”, които пламенно изразяваха мнение, че AJ е непобедим! Преди мача казах, че англичанинът не е играл до сега с такъв боксьор и се оказах прав! Това е боксът, затова е велик спорт, затова му казват „сладката наука“. Затова тежката категория е несравнима с никоя друга и затова боксът е най-използваният спорт във филмите. За мен е чест, че съм делил един ринг с такъв боксьор, като Александър Усик и не ме е срам, че съм загубил”.

Oleksandr Usyk of Ukraine celebrates after his unanimous decision victory over Anthony Joshua of Britain in their WBA (Super), WBO and IBF boxing title bout at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Saturday, Sept. 25, 2021. (AP Photo/Frank Augstein)

Виталий Кличко: „Александър Усик се боксира много умно. Страхотна битка, много умно. Много съм щастлив, защото Александър свърши перфектна работа. Всички в Украйна са много развълнувани и ще са много щастливи, защото след Владимир Кличко имаме нов шампион в тежка категория, при това с четири пояса”.

Джордж Форман: „Ей Джей ми изглеждаше някак уплашен. Сякаш е загубил идентичността си. Чудеше се дали да атакува, или да боксира по точки. Срещу себе си имаше един типичен представител на обратния гард, който контрира перфектно, в точното време. Ей Джей просто си получи наказанието. Не мога да го позная”.

Дилиън Уайт: „Това което видяхме, е някаква лудост. Джошуа просто не иска да пусне ръцете си в действие. Той бе прекалено предпазлив. Видяхме, че Усик постоянно го притискаше, а той просто нямаше отговор. Джошуа не се би по начинът, по който очаквах да го направи. Изненадан съм, защото Усик не направи нещо кой знае какво, само се възползва от пасивността на Ей Джей”.

Oleksandr Usyk of Ukraine, left, throws a punch at Anthony Joshua of Britain during their WBA (Super), WBO and IBF boxing title bout at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Saturday, Sept. 25, 2021. (AP Photo/Frank Augstein)