Начало Бокс Еди Хърн готви реванш през февруари, отказва Киев
0

Еди Хърн готви реванш през февруари, отказва Киев

Еди Хърн готви реванш през февруари, отказва Киев
0

Мениджърът на Антъни Джошуа – Еди Хърн обяви, че реванш с новия шампион на WBA, WBO, IBF и IBO Александър Усик ще има. Промоутърът е категоричен, че това е единственото желание на неговия боксьор, а по всичко личи битката няма да е в Украйна. Именно такава амбиция заяви доскорошния крал в полутежка категория.

Реваншът ще се проведе през февруари, може би март. Ще седнем и ще поговорим с промоутърите на Усик. С тях имаме прекрасни отношения, така че е важно да видим къде ще е най-добре, от финансова гледна точка, да проведем мача. Не виждам как ще е в Киев, може би в Англия или извън Европа”, коментира Хърн.

Той определи Усик като един от най-добрите боксьори, които е виждал. „Антъни опита да се боксира с вероятно най-добрия технически боксьор в света. Усик просто беше фантастичен. Не мисля, че като погледнем назад, ще кажем, че Джошуа се е представил добре, но може би това беше заради брилянтния Александър Усик”, анализира Хърн.

Oleksandr Usyk, left, of Ukraine celebrates after winning the WBA (Super), WBO and IBF boxing title bout against Anthony Joshua, right, of Britain at the Tottenham Hotspur Stadium in London Saturday Sept. 25, 2021. (Nick Potts/PA via AP)

Той похвали желанието на Ей Джей да бъде активен на ринга, но призна, че планът на Усик просто е бил по-добър, призовавайки за промяна в тактиката на неговия боксьор. „Джошуа изглеждаше уморен в края на срещата, но това може би е и заради майсторството на съперника му. Усик кара опонентите си да се измарят психически с работата си на ринга. Украинецът беше дори по-активен, отколкото очаквах, но планът му за битката беше перфектен”, каза още Хърн.

Той допълни, че е можело и да не се стига до този развой на събитията, ако Джошуа просто е „избегнал” мач с Усик.Имаше опция да овакантим пояса и да изчакаме мача на Фюри и Уайлдър. Но Ей Джей просто не е такъв тип човек. Той винаги е искал да се бие с най-добрите и прави именно това. Не бяга и не се крие”.

Oleksandr Usyk of Ukraine, left, throws a punch at Anthony Joshua of Britain during their WBA (Super), WBO and IBF boxing title bout at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Saturday, Sept. 25, 2021. (AP Photo/Frank Augstein)