Начало Бокс Отказ на Уайт ще изправи сензационно име срещу Фюри
0

Отказ на Уайт ще изправи сензационно име срещу Фюри

Отказ на Уайт ще изправи сензационно име срещу Фюри
0

Тайсън Фюри може да се изправи срещу наглед сензационно име в защита на световната си титла на WBC. До този развой ще се стигне, ако преговорите с Дилиън Уайт пропаднат и двете страни не се разберат за уреждане на битката им.

Тези индикации се появиха, след като от лагера на „Крадеца на трупове“ обявиха, че той трябва да получи 45 процента от приходите за мач с шампиона. Нещо, което от екипа на „Циганския крал“ са категорични, че няма да се случи…

Мениджърът на Фюри – Боб Аръм разкри, че вече има две имена, които могат да влязат в ролята на заместник на Уайт, за да може Тайсън да остане активен и да има съперник през пролетта. Едното вече е коментирано като опция, става въпрос за Роберт Хелениус. Другото обаче е доста изненадващо.

Става въпрос за Мануел Чар. 37-годишният сириец, който през 2018-а даде положителна проба за допинг и се завърна едва през пролетта на 2021-а, бе споменат от Аръм като опция пред Фюри.

Ако Уайт не е съгласен на нашите условия, мач при 55/45 процента няма да има. Ако не иска 80/20, то ще намерим друг. Смятам, че мач с Роберт Хелениус или Мануел Чар би бил много добър за Тайсън, за да остане активен и да не загуби форма. Двамата има какво да му предложат и ще бъде атракция за публиката“, отчете американският промоутър.

Чар нокаутира през месец май Кристофър Ловджой във втория рунд на двубоя им в Кьолн. Той бе претендент за световната титла на WBC през 2012-а, когато загуби от Виталий Кличко с нокаут в четвъртия рунд.