Начало Бокс Еди Хърн: Тайсън сигурно е полудял
0

Еди Хърн: Тайсън сигурно е полудял

Еди Хърн: Тайсън сигурно е полудял
0

Мениджърът на Антъни Джошуа – Еди Хърн, който също така отговаря и за развитието на кариерата на Дилиън Уайт, определи като възмутителни твърденията на Тайсън Фюри. Той визира желанието на „Циганския крал” да получи 80 процента от приходите за мач с „Крадеца на трупове”.

Световният шампион на WBC трябва да се изправи срещу претендента на организацията, за да направи първата си задължителна защита след края на трилогията с Дионтей Уайлдър. Очакванията бяха това да е именно Дилиън Уайт, но той така и не бе посочен за официален претендент. В резултат се породиха различни спекулации, а самият Тайсън обяви, че няма проблем да боксира със сънародника си, стига той да вземе големия пай от наградния фонд.

По традиция официалният претендент получава между 40 и 50 процента от приходите. Това, както и възможността да преговаря за всички условия по битката, е големият плюс, когато се изкачиш до първи подгласник в категорията. Изглежда обаче от лагера на Фюри не считат Уайт за такъв.

И именно това извади от кожата Еди Хърн. „Тайсън и неговият лагер сигурно са полудели. Възмутително е да се говори за такива цифри и проценти. Ние ще настояваме Уайт да получи право, като задължителен претендент, да боксира с него. Това е напълно нормално, с оглед на факта, че Дилиън чака вече 4 години този мач”, каза Хърн.

Мениджърът допълни, че за да може да има обединителен мач за всички пояси през 2022 година, битката на Фюри и Уайт трябва да е най-късно през март. Нямаме много време. Не мисля, че Тайсън го вълнува кой ще организира тази среща. За него е важно да вземе повече пари, така че той няма нужда да се меси в преговорите. Нека да остави това на нас. Вярвам, че ще се разберем в близко бъдеще”, каза още Хърн.