Начало Бокс Гласът на бокса Майкъл Бъфър с прочит на тежка категория
0

Гласът на бокса Майкъл Бъфър с прочит на тежка категория

Гласът на бокса Майкъл Бъфър с прочит на тежка категория
0

Легендата на световния бокс, човекът, чийто глас е анонсирал най-великите мачове в историята – Майкъл Бъфър, посочи имената, които според него заемат челно място в тежка категория. Според американеца, актуалният световен шампион на WBC Тайсън Фюри е най-добрият в момента, но докато не проведе мач за обединяване на поясите, не може да се каже, че заслужава да е сред величията в профи ринга.

„Фюри може би е най-добрият боксьор, в дефанзивен план, който сме виждали от много години. За толкова голям човек, не съм сигурен, че има друг, който да се е движил по-добре, изобщо някога, говорейки за защитата му. Загубата на Ей Джей от Усик и победа на Фюри над Уайлдър определено поставят Тайсън на върха на ранглистата в момента. Но за последните две години сме видели той да боксира само с един съперник”, анализира Бъфър.

Той допълва, че за да може да се направи по-стойностен анализ относно уменията на Тайсън, британецът трябва да срещне различни противници. „Оценявайки кариерата на някого, правим това на база съперниците му, техния стил, размери и умения. Съдейки по габаритите на Тайсън и неговото движение, да, той наистина прави страхотно впечатление. Човек би си казал, че дори може да доминира над име като Роки Марчиано. Но нека да изчакаме как ще се справи с Усик, Ей Джей или Дилиън Уайт и тогава ще заключим”, каза по темата „Тайсън Фюри” легендата.

Относно обединяващ двубой за всички пояси, Бъфър е оптимист, че такъв може да се проведе през лятото или есента на следващата година. „На първо време трябва да видим какво ще се случи с реванша на Усик и Джошуа. Всички говореха, как битката на Ей Джей и Фюри ще е най-великата в нашето време. Но ето, че тя изобщо може да не се проведе. Ако Усик отново победи, то никога няма да разберем дали Джошуа е имал шанс срещу Тайсън. Ще бъде жалко, но такава ще е реалността”, каза човекът-глас.

Колкото до влизането в историята, той споделя: „Победителят от Усик и Джошуа задължително трябва да се бие с Фюри. Тогава вече ще кажем – гледаме най-великата битка на нашето време, а победителят от нея ще бъде най-великият за тази декада. Къде ще го поставим за всички времена вече е твърде субективно”.

Boxing – WBA, IBF & WBO Heavyweight Titles – Anthony Joshua v Oleksandr Usyk – Tottenham Hotspur Stadium, London, Britain – September 25, 2021 Oleksandr Usyk celebrates winning his fight against Anthony Joshua Action Images via Reuters/Andrew Couldridge