Начало Бокс Хелениус чака победителя от Усик-Джошуа II
0

Хелениус чака победителя от Усик-Джошуа II

Хелениус чака победителя от Усик-Джошуа II
0

Роберт Хелениус може да се окаже големият победител от „лотарията” за участие в битка за световните титли на WBA WBO IBF IBO. Шведът се очаква да получи зелена светлина и да стане следващия съперник на Олександър Усик или Антъни Джошуа.

Според информация от неговия мениджър Маркус Сундман, именно „Кошмарът от Севера” ще бъде назначен за задължителен опонент на победителя от втората битка между украинеца и Ей Джей. Реваншът на двамата се очаква да се проведе през пролетта на следващата година.

37-годишният Хелениус победи Адам Ковнацки в елиминатор за званието „претендент №1 на WBA”. И по думите на агентът му, това означава, че няма как да се проведе обединяващ мач между Усик/Джошуа и Тайсън Фюри, преди да се изпълни задължителната защита на Асоциацията.

В момента чакаме решението на WBA. Те трябва да се произнесат в близките дни. Следващият опонент на Усик, трябва да е Роберт. Ако Усик загуби от Джошуа, то тогава Хелениус ще боксира с Ей Джей. Толкова е просто. След това вече може да се прави обединяващ мач за поясите с Фюри”, констатира Сундман.