Начало Джу джицу 21 медала за България от балкански турнир по джу джицу в Сараево

21 медала за България от балкански турнир по джу джицу в Сараево

21 медала за България от балкански турнир по джу джицу в Сараево
0

Отлично представяне за българските бойци на балканския турнир по джу джицу „Източно Сараево Оупън“ в Република Босна и Херцеговина. Надпреварата се проведе на 16-ти октомври с участието на над 400 състезатели от 10 държави в региона. Сред тях бе и България, която бе представена от в Централен полицейски карате и джу джицу клуб школа Бургас.

Осемте родни бойци затвърдиха българската сила, като стигнаха до общо 21 отличия – 15 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала. В тимът бяха Чавдар Русинов, Николай Киров, Жанет Ишкиева, Ванеса Стоянова, Анастасия Едрева, Павел Манов, Даниел Минчев и Радостина Николова, които играха в две възрастови категории в системата „Файтинг“ и постигнаха множество победи с фул ипон (пълна победа). В дистицплината „Дуо“ бургаските състезатели бяха без конкуренция като всичките двойки се качиха на първо място на почетната стълбичка.

В комплексното класиране Централен полицейски карате и джу джицу клуб школа Бургас се класира на почетното 3-то място, като пред тях са единствено домакитените от клуб „Славия“, които бяха представени от 40 състезатели, както и клуб „Яхорина“, представен от 50 бойци.

Треньора на школата Венилин Русинов изказа задоволството си от постигнатите успехи. За клуба предстои Национална купа по джу джицу, която ще се проведе в град Панагюрище.