Начало Интервюта Рами Киуан: Преследвам три медала тази година

Рами Киуан: Преследвам три медала тази година

Рами Киуан: Преследвам три медала тази година
0

Един от най-талантливите и перспективни млади боксьори в България – Рами Киуан е амбициран да спечели медали и от трите големи първенства, на които ще участва през 2022-а. Макар все още само на 21 години, той си постави високи цели, като ще преследва отличия на международния турнир за купа „Странджа“ през февруари, на Европейското първенство за мъже до 22 години през май, както и на Европейското първенство за мъже през месец март. В тази връзка националът ни до 75 килограма говори пред БФ Бокс.

Рами, здравей. С какви амбиции започваш 2022 година и докъде искаш да стигнеш?

– За 2022 година имам три главни цели. Първата е да влезна в медалите на „Странджата“. Втората – да пробия до отличията и на Европейското първенство до 22 години. Третата, която може би ще е най-трудна, да спечеля медал и от шампионата на Европа при мъжете.

За теб Европейското до 22 години ще бъде последен такъв турнир. Той ли ще е приоритетът?

– Ще се опитам да се фокусирам върху него, да. За него ще се подготвя най-добре и ще видим след това при мъжете какво ще стане.

Как се чувстваш след първия лагер, който проведохте в София и преди началото на втория на Белмекен?

– Чувствам се добре. Аз не съм спирал да тренирам. Докато бяхме в почивка съм тренирал всеки ден. Във форма съм. Ще ошлайфаме допълнително някои неща за „Странджата“. И там ще се види вече как съм в сравнение с останалите боксьори в световен план.

Усещаш ли един прогрес в своята игра? В края на миналата година започна добре участието на световното първенство, но малшанс те лиши от възможност да атакуваш призово класиране. Колко близо се виждаш до медалите?

– На световното загубата която претърпях беше доста спорна. Мисля, че можех да продължа доста по-напред. Но въпреки това от световното насам смятам, че се развивам доста добре. Световното беше голям тласък за мен. Развивам се в правилна посока и първенството в Белград беше показателно за това.

Как виждаш вътрешната конкуренция, тук в нашия национален отбор?

– Конкуренция тази година се очертава да е по-сериозна, така е. Уилиам Чолов влиза при мъжете на 75 килограма, той е много добър боксьор, с който ще се дърпаме напред. Талантливо момче, което има успехи при юношите и младежите, така че със сигурност ще направим сериозно израстване. Винаги е хубаво да има конкуренция.

Как ти се струва обстановката в отбора? Треньорът Жоел Арате заяви, че е много доволен от колектива, който изграждате. Така ли е?

– Има доста попълнения от младежкия национален отбор. Те ще започнат постепенно да тренират пълноценно с нас и мисля, че се чувстват добре и ние се разбираме с тях.

Около вас трябва да се гради бъдещето на този отбор. Предполагам голяма цел пред теб е Париж 2024…

– В близко бъдеще, очаквам да взема медал от европейско и световно, надявам се, може и титла. Но разбира се каквото стане. Но да, медали от по-големи първенства и участие на Олимпийските игри в Париж е най-голямата цел, както и медал от там. Ако може и шампионска титла ще е най-добре.