Начало Бокс Уилиам Чолов на 1/4-финал на Европейското в Будва
0

Уилиам Чолов на 1/4-финал на Европейското в Будва

Уилиам Чолов на 1/4-финал на Европейското в Будва
0

Уилиам Чолов се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство по бокс за младежи, което се провежда в Будва, Черна гора. Родният талант стартира с хубава победа над представителя на Чехия Индриш Янецка.

В категория до 75 килограма българинът доминираше на ринга, като показа отлично движение и с много точни попадения заслужено стигна до успеха. Така националът ни вече е на победа от възможността да вземе минимум бронзово отличие от Европейското. За целта на 20 октомври той ще се изправи срещу хърватина Грабич Антонио, който победи Сурик Хамбарян (Армения) в друг мач от потока.

В последния мач за вечерта пък Георги Стоев отстъпи на друг чех – Давид Полак. В категория до 86 килограма българинът не успя да наложи своя стил, за да се поздрави с успешен старт на Европейското първенство. Така той отпадна в първия кръг на категорията.

Георги Стоев не успя да се поздрави с победа в Будва

Неделният ден ще премине без българско участие. В понеделник, 18 октомври, ще има трима наши национали. Даниел Кирилов (57 кг) ще се изправи срещу Кристиан Кеса (Италия). Радослав Росенов (60 кг) ще срещне Данило Дрижак (Украйна), а в категория до 63.5 килограма Красимир Джуров ще се изправи срещу литовеца Симонас Зеленекас.