Начало Бокс Чех застава на пътя на Уилиам Чолов на Европейското в Будва
0

Чех застава на пътя на Уилиам Чолов на Европейското в Будва

Чех застава на пътя на Уилиам Чолов на Европейското в Будва
0

Уилиам Чолов и Георги Стоев ще се качат първи от българските национали на ринга на Европейското първенство по бокс за младежи в Будва, Черна гора. Двамата ще започнат участието си на шампионата днес, от втория кръг на турнира.

В категория до 75 килограма Чолов, който е сред най-успешните ни таланти при подрастващите, ще се изправи срещу чеха Индриш Янецка. Съперникът на родния боксьор елиминира в петък, в двубой от първия кръг, Николаос Антонопулос от Гърция след 4:1 съдийски гласа. Мачът на Чолов и Янецка е предвиден в следобедната сесия на ринг А. Срещите започват от 15:00 часа българско време, като двубоят е девети в програмата и се очаква около 17:00 часа.

Във вечерната сесия на Европейското първенство ще се изяви и Георги Стоев. В категория до 86 килограма националът ни ще се изправи срещу друг представител на Чехия – Давид Полак. Мачът е последен в програмата на ринг А, която стартира от 19:00 часа. Очаква се той да започне около 21:00 часа.

Победи на Уилиам Чолов и Георги Стоев ще ги изпратят на 1/4-финалите на турнира. Може да проследите срещите на Youtube страницата на Европейската централа на следните линкове