Начало Бокс Уайт вдигна драстично мизата, мач с Тайсън май няма да има
0

Уайт вдигна драстично мизата, мач с Тайсън май няма да има

Уайт вдигна драстично мизата, мач с Тайсън май няма да има
0

Дилиън Уайт се отдалечава с всеки изминал ден до възможността да се изправи срещу Тайсън Фюри за световната титла на WBC. „Крадеца на трупове“ е поискал сума, която в лагера на „Циганския крал“ категорично определят за нереална и по всичко личи двамата британци няма да стигнат до споразумение за сблъсък на ринга.

На 19 януари изтича срокът, който Фюри и Уайт получиха, за да уредят организирането на сблъсък за световната титла в тежка категория. Датата вече бе преместена веднъж, но към момента не се вижда как лагерите на двамата ще стигнат до споразумение и в този случай. Това означава, че или преговорите ще пропаднат окончателно, или ще се стигне до търг и победителят в него да определи финалните финансови параметри за срещата.

До задънената, на този етап, улица се стигна, след като мениджърът на Уайт – Еди Хърн обяви, че той заслужава да получи 45 процента от приходите в битка с Фюри. Цифрата обаче е изключително далечна от това, което от лагера на шампиона са готови да дадат. Оттам държат той да прибере 20 процента.

Мачовете на Тайсън и Уайлдър в последните две години са генерирали приходи от по 30-ина милиона долара

Наскоро Боб Аръм заяви, че няма как Уайт да претендира за толкова висок процент, след като в последния си мач е заработил 300 хиляди долара хонорар. По думите му, битка с Тайсън Фюри ще генерира около 30 милиона долара приходи. При разпределение 80-20 това означава 6 милиона за Уайт, което изглежда резонно, с оглед на предишните му хонорари. Хърн обаче държи цифрата да е поне два пъти по-голяма, в размер на около 13.5 милиона!

Говорим за много пари. Разликата е в порядъка на 25 процента. Уайт е официален претендент. Това означава много повече от 80/20 подялба. Искаме, като междинен шампион, той да получи 45 процента. От тази цифра може да преговаряме, но не и от 20“, категоричен е Еди Хърн.

Според Боб Аръм Дилиън Уайт не заслужава повече от 6 милиона долара, докато Еди Хърн се цели в сума от порядъка на 13