Начало ММА Официално: Муньос срещу Едгар в средата на юли

Официално: Муньос срещу Едгар в средата на юли

Официално: Муньос срещу Едгар в средата на юли
0

Педро Муньос ще спори в клетката срещу Франки Едгар на събитието UFC 251, което трябва да се проведе на 11 юли. Сблъсъкът ще бъде в категория „петел“.

Муньос има баланс от 18 победи и 4 загуби в ММА. 13 сблъсъка той е приключил преди финалния гонг (4 с нокаут и 9 след събмишън). 33-годишният боец дебютира за UFC през 2014 година като от тогава насам, той е записал 8 успеха и 4 поражения. Бразилецът беше в серия от 3 поредни успеха (Брет Джонс, Брайън Карауей и Коди Гарбрандт). В последния си двубой в октагона обаче Муньос загуби с решение от Алджмейн Стърлинг на UFC 238, което се проведе на 8 юни 2019 година.

Франки Едгар е с баланс от 23 успеха, 1 равенство и 8 загуби в ММА. Почти половината от спечелените сблъсъци той е постигнал преди финалния гонг (7 с нокаут и 4 след събмишън). 38-годишният боец има дълга история в UFC, като първият му сблъсък за организацията датира от 2007 година. От тогава насам Едгар е записал 17 победи, 8 загуби и 1 равен мач. Американецът се намира в негативна серия. Той загуби и двата си сблъсъка през 2019 година (Макс Холоуей и Чан Сун Джун). Срещата с Муньор ще бъде дебют за Едгар в категория „петел“.