Начало ММА Множество промени в категория „петел“ след UFC 251

Множество промени в категория „петел“ след UFC 251

Множество промени в категория „петел“ след UFC 251
0

Пьотр Ян оглави ранглистата в категория „петел“ след обновяването на класацията днес. Руснакът сътвори един от най-ценните мигове на UFC 251, ставайки новият шампион на организацията в тази категория.

Руснакът победи с технически ноакут в 5 рунд Жосе Алдо и така наследи на трона Хенри Сехудо, който се отказа от спорта. Освен титлата и първото място в ранкинга, той остава непобеден в UFC. 27-годишният боец, родом от Екатеринбург, се намира в серия от 10 поредни победи, 7 от които в най-известната ММА верига в света. Ян влиза за първи път и в общата ранглиста „pound for pound“. В нея той заема от днес 13 място.

Цели 10 бойци се изкачват в ранглистата в категория „петел“, а за първи път в топ 15 влиза грузинецът Мераб Двалишвили. Най-голям прогрес демонстрират Педро Муньос и Сонг Ядонг. Бразилецът и китаецът скачат с по две места като вече се намират на съответно 5 и 13 позиции.

Коди Гарбрандт, Кори Сандхаген, Рафаел Асунсао, Джими Ривера, Коди Стаман, Роб Фонт, Доминик Круз и Джон Дотсън са останалите, които се изкачват като при тях прогресът е с по една позиция.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".