Начало Други Даме Стойков ще дарява кръв за лечение на коронавирус

Даме Стойков ще дарява кръв за лечение на коронавирус

Даме Стойков ще дарява кръв за лечение на коронавирус
0

Родната джудо легенда Даме Стойков показа, че е освен майстор на спорта, е и голям човек. Вицепрезидентът на Българска федерация по Джудо и председател на Обеденине Спортни клубове „Локомотив“ София преболедува опасния коронавирус. След поредица от тестов е установено, че Стойков не само е здрав, но е изградил и антитела.

„Мога да давам кръв. Като се възстановя напълно, ще отида да дам кръв, за да се прави серум и да се лекуват хората. Ще го правя редовно“, казва Даме Стойков в интервю за „24 часа“.

Самият той се е заразил, след като общува със семейни приятели, които носели вируса без да знаят.

„Симптомите дойдоха след няколко дни и се наложи да вляза в болница. Аз съм спортист и никога не съм боледувал така, че да стигам дотам. Три седмици усещах симптомите с различна сила, след това дойдоха отрицателните проби. Този вирус е коварен и много продължителен“, посочва бившият джудист.

Спортният ръководител смята, че у нас са взети правилни мерки и препоръчва всички да бъдат внимателни. Самият той вече спортува и прави походи.

„Спортът е много важен и за младите хора, и за всички възрасти. Пожелавам на всички здраве, а на спортната общност да се мобилизираме и да покажем, че в името на спорта ще се съобразим с всички препоръки на щаба и на експертите“, казва 53-годишният Стойков.