Начало Други Без почивка за японските джудисти – тренират с маски

Без почивка за японските джудисти – тренират с маски

Без почивка за японските джудисти – тренират с маски
0

Не всички зали за бойни спортове са напълно затворени. В Интернет пространството се появи видео репортаж от Япония, в който се вижда как голяма група от японски джудисти тренират любимото си бойно изкуство. Бойците си партнират в упражненията на техники и дори се борят на пълни обороти, но с предпазни маски.

В репортажа се забелязва, че спортуващите са от различни възрасти и всеки един от тях се включва в почистването на залата, но това е условие в повечето доджота в Япония още от преди пандемията от коронавирус. В сериозните хигиенни мерки е включено и редовното проветряване на залата, както и всеки ползващ я да дезинфекцира ръцете си.

През месец март всички олимпийски квалификации и джудо турнири на всички континенти бяха отложени от Международната федерация по джудо (IJF), но явно това не спира бойците да усъвършенстват уменията си.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".