Начало ММА Рекордите на ирландеца, които скоро няма да бъдат счупени

Рекордите на ирландеца, които скоро няма да бъдат счупени

Рекордите на ирландеца, които скоро няма да бъдат счупени
0

Въпреки че е далеч от най-активните си години в смесените бойни изкуства, бившият шампион в две дивизии си остава големият любимец на маса хора.

Конър Макгрегър отдавна е извоювал своето място сред най-най-най-големите имена в кратката история на ММА. Брок Леснър, Джордж Сейнт- Пиер, Ронда Раузи, Чък Лидел, Джон Джоунс…

Все бойци, които са се доказвали отново и отново и са спечелили завинаги любовта на феновете, без значение животът им извън клетката.

Макар „Всеизвестния“ вече да е на друго ниво в кариерата и живота си, тази година Макгрегър се завърна в UFC с победа. Последната му такава датираше от 2016 г.

За тези три години изтече много вода и някои от постиженията на ирландеца в UFC бяха подобрени, но останаха такива, които май ще са вечни.

Снимка: БТА

Ето ги и те:

  • Конър има победи чрез нокаут в три различни категории

Макгрегър стартира кариерата си при Дейна Уайт в категория „перо“. Там той приключи хора като Дъстин Порие, Чад Мендес и Жозе Алдо. След това Конър се превърна в първия шампион в две дивизии, препарирайки Еди Алварес в Ню Йорк. В началото на 2020-та той се срещна с Доналд Серони в мач от полусредната дивизия и му бяха нужни около 40 секунди, за да сложи точка на „Каубоя“.

  • Най-бързият нокаут в мач за титла

През 2015 г. звездата на Конър Макгрегър изгряваше по-бързо от всеки друг и в края на годината той най-накрая получи жадуваната среща с Жозе Алдо. Ирландецът бе шампион в „Cage Warriors“, но в САЩ това беше негов първи шампионски двубой. И той приключи за точно 13 секунди!

  • Макгрегър участва и в трите най-гледани събития на UFC

Боецът от Дъблин никога не е „криел“, че именно той е причината за успеха на UFC. И едва ли някой може да го обори. Големите чекове на негово име са се превърнали в нещо задължително, откакто той премина в редиците на Дейна Уайт. Това обаче е капка в морето в сравнение с доходите, който той е донесъл на компанията. Конър е главно действащо лице и в трите най-закупени събития – Хабиб Нурмагомедов, реваншът с Нейт Диаз и загубата от същия няколко месеца по-рано.