Начало Бокс Алчността на Уайт поставя под въпрос мача с Фюри
0

Алчността на Уайт поставя под въпрос мача с Фюри

Алчността на Уайт поставя под въпрос мача с Фюри
0

Дилиън Уайт е поискал двойно повече пари, за да се изправи срещу Тайсън Фюри. Това твърдят британските медии, които уточняват, че „Крадеца на трупове“ е завел иск срещу предвидените му 20 процента от приходите за битката с шампиона на WBC.

От екипа на „Краля на циганите“ спечелиха търга за организиране на двубоя с претендента. Те заложиха сума от 41 милиона долара, която е рекордна за спортно събитие след провеждане на аукцион. Това им позволи да определят условията, като е записано, че разпределението на приходите ще е 80-20 в полза на Фюри.

Уайт обаче се позовава на регламента на WBC, където е фиксирано, че официалният претендент трябва да получи 40 или 45 процента от сумата, предвидена за двубоя. Това му дава и основание да заведе въпросния иск. И ситуацията става сложна, тъй като не е изключено Дилиън да откаже да боксира с Тайсън, ако жалбата му не бъде удовлетворена.

Според настоящия договор, Уайт трябва да получи сума в порядъка на 7.5 милиона долара. При победа той ще вземе още 4.1 милиона, които са заложени за човека, който си тръгне с пояса.

Дилиън обаче настоява да има гарантирани 15 милиона долара, което означава че евентуална победа може да му осигури 19.1 млн. от общата сума. В такъв случай Фюри би получил 22 милиона долара при загуба или 26 при победа.

През последната седмица водим усилена работа около организирането на мача между Фюри и Уайт. Депозирахме 10 процента от сумата. Знаем, че адвокатът на Уайт има различен поглед върху ситуацията, но това не зависи от нас. Очакваме да обявим подробности, като дата и място на двубоя, през следващата седмица“, каза мениджърът на Фюри – Франк Уорън. Той също така призова Еди Хърн да не коментира нищо по мача, тъй като не е част от екипа на Дилиън Уайт.

twitter.com