Начало Бокс Световният боксов съвет отказа да нареди Фюри – Уайт

Световният боксов съвет отказа да нареди Фюри – Уайт

Световният боксов съвет отказа да нареди Фюри – Уайт
0

Световният боксов съвет (WBC) засега няма да нареди задължителна защита на световната титла на Тайсън Фюри срещу Дилиън Уайт.

Официалният претендент за пореден път не получи желаното, като от години търпеливо чака шанс за пояса на организацията.

От нея обясняват, че изчакват решение от спортен арбитражен съд. Мнозина веднага се усъмниха, че не искат да уреждат задължителен мач на „Краля на циганите“, който вече свикна да се бие веднъж в годината и вероятно иска да изчака победителя от Олександър Усик – Антъни Джошуа.

Това би била най-голямата битка в тежка категория от 20 години насам, а Фюри ще поеме риск с Дилиън.

Всичко това обаче е без значение, защото според правилата Уайт трябваше да получи официално нареждане за битка или щяха да отнемат пояса на световния шампион.

От WBC обаче предприеха неочакван ход и сега се очаква гневно изригване от страна на британския претендент.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.