Начало Джудо Борис Георгиев отпадна на старта в Париж след спорно съдийство

Борис Георгиев отпадна на старта в Париж след спорно съдийство

Борис Георгиев отпадна на старта в Париж след спорно съдийство
0

Борис Георгиев остъпи на Асли Гонзалес (Румъния) на Големия шлем в Париж пред 15 хиляди души в зала „Берси“

Двамата се вложиха максимално в схватката им на 100 килограма, като се стигна до „златна точка“. Българинът видимо беше изхабил много от силите си, а сребърният медалист Олимпийските игри в Лондон 2012 се възползва и наказа неговите грешки.

Все пак при третото наказание за пасивно атакуване българският спортист беше много спорно дисквалифициран. Ситуацията може да се тълкува с лекота и в полза на Георгиев.

При 90-килограмовите Даниел Дичев отстъпи на французина Алексик Матю, отново след „ипон“.

Това беше неговата първа схватка на международна сцена, след като свали категорията. Това обаче не се оказа печелившо срещу представителя на домакините.

Така България приключва без медал на рейтинговия турнир. Божидар Темелков (-66 кг) и Марк Христов (-73 кг) записаха по една победа в зала „Берси“.

Във френската столица стартираха 285 състезатели от 52 държави.

Участието си в днешния ден от втори кръг започва Тома Никифоров, който се състезава за Белгия на 100 килограма.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.