Начало ММА Настояват за уволнение на съдия след Стрикланд – Хермансон
0

Настояват за уволнение на съдия след Стрикланд – Хермансон

Настояват за уволнение на съдия след Стрикланд – Хермансон
0

Призиви за уволнение на един от реферите, които отсъждаха на мача между Шон Стрикланд и Джак Хермансон, се появиха от най-различни места. Става въпрос за съдията, който видя победа на шведа в гвоздея на събитието UFC 200 (UFC Вегас 47).

Стрикланд ликува в зрелищна битка, която премина през всичките 5 рунда. Той постигна успех в средна категория с 2:1 съдийски гласа, като получи по 49:46 от първите двама рефери, докато третият даде изненадващо 48:47 в полза на Хермансон.

Решението на Сал д`Амато да отсъди в полза на шведа обаче буди недоумение, както у мнозина от феновете, гледали битката, така и от други участници от UFC. Стрикланд контролираше почти целия мач, като нямаше критичен момент, който да е бил в полза на Джак.

Треньорът на световния шампион в тежка категория Франсис Нгану – Ерик Никсик определи решението като „потресаващо“. „Нито една от медиите, които излъчваха срещата, не даде победа за Джак. Ако този съдия продължава да прави такива потресаващи точкувания, ще коства на някои бойци кариерите и приходите“, категоричен е Никсик.

Боецът в тежка категория Крис Даукос също направи подобно изказване. Той призова реферът да даде публично обяснение за становището си в битката. Фенове пък използваха социалните мрежи, за да поискат позиция и от UFC, както и съответното наказание за Сал д`Амато.

Сал д`Амато (вдясно)