Начало ММА Насрочват Адесаня – Уитакър за 12 февруари
0

Насрочват Адесаня – Уитакър за 12 февруари

Насрочват Адесаня – Уитакър за 12 февруари
0

Световният шампион на UFC в средна категория Израел Адесаня ще се изправи за втори път в кариерата си срещу Робърт Уитакър. Двамата ще премерят сили в октагона на UFC 271, като битката им трябва да се проведе на 12 февруари догодина.

На този етап срещата все още не е потвърдена официално. Източници на MMA Fighting обаче съобщават, че шампионът и претендентът са се разбрали за втори мач помежду им, а техните агенти са изпипали нещата по договора и се чака единствено поставянето на подпис.

През октомври 2019-а Адесаня спечели световната титла, след като отказа Уитакър във втория рунд. В последствие той направи успешни защити на пояса срещу Йоел Ромеро, Пауло Коста и Варвин Ветори, а единственото му поражение дойде по точки от Ян Блахович при опита му да спечели титлата в лека тежка.

В същото време Уитакър ще опита да изтрие лошите спомени от първия сблъсък с Израел. Поражението му от настоящия шампион е единственото в кариерата му в средна категория. Той нокаутира след това Дарън Тил, Джаред Канониър и Келвин Гастелум.