Начало ММА Робърт Уитакър впечатли срещу Джаред Каноние

Робърт Уитакър впечатли срещу Джаред Каноние

Робърт Уитакър впечатли срещу Джаред Каноние
0

Робърт Уитакър победи с единодушно решение Джаред Каноние в подглавното събитие на UFC 254. Мачът спокойно щеше да бъде основен на всяка друга галавечер, ако на шоуто не участваше Хабиб Нурмагомедов.

Битката се проведе на „Бойния остров“ Яс в Абу Даби (ОАЕ).

Срещата за претендентското място в средна категория започна мудно. Каноние разчиташе предимно на лоу кикове, с които преди време унищожи крака на Андерсон Силва. Уитакър показа по-интересните комбинации в първия рунд и го взе с 10-9 в нашата карта.

Във втората част Каноние продължи да залага на лоу кикове. Краката на австралиеца започнаха да поддават и той бързо трябваше да смени гарда, за да се предпази. Битката продължаваше да се развива единствено в стойка.

Третата част оправда всички очаквания и беше един от най-атрактивните рундове за 2020 година.

Двамата най-после влязоха на луди размени. Един от зрелищните хай киковете на Уитакър прати Каноние на пода. Последваха около 2 минути граунд енд паунд и контрол, а срещата като по чудо не приключи.

Впоследствие Каноние не само се завърна, а и разклати бившия шампион в средна категория. Малцина биха предвидили шанс за обрат след боя, който изяде в предходните две минути. Коментаторите в студиото на UFC пожелаха да видят четвърти рунд, но правилата не предвиждат такъв.

В крайна сметка, Робърт Уитакър взе мача с решение 29-28, 29-28 и 29-28. Очаква се той да получи шанс за битка срещу носителя на пояса – Израел Адесаня.

На живо: UFC 254 Нурмагомедов – Гейджи (Обновява се)

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.