Начало ММА Робърт Уитакър научи името на следващия си съперник

Робърт Уитакър научи името на следващия си съперник

Робърт Уитакър научи името на следващия си съперник
0

Бившият шампион на UFC в средна категория – Робърт Уитакър, ще се бие с Джаред Каноние на UFC 248 през март. Мачът беше обявен официално и ще се проведе в „T-Mobile“ Арена, Лас Вегас.

Уитакър (20-5 MMA, 11-3 UFC) ще се опита да заличи лошите спомени от октомври, когато Израел Адесаня му отне пояса в дивизията. Преди това отсъства 16 месеца и беше в серия от 9 поредни победи (7 с бонус за вечерта).

Каноние (13-4 MMA, 6-4 UFC) е в серия от три поредни успеха, всеки от които с нокаут.

Преди това се представяше на приливи и отливи в най-популярната ММА верига. Преминаването му от полутежка в средна категория обаче се оказа повече от добро решение.

Очаква се да има още една битка за шампионски пояс на UFC 248.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.