Начало ММА Нова ера: Израел Адесаня нокаутира Уитакър пред рекордна публика

Нова ера: Израел Адесаня нокаутира Уитакър пред рекордна публика

Нова ера: Израел Адесаня нокаутира Уитакър пред рекордна публика
0

Израел Адесаня е новият неуспорим шампион на UFC в средна категория! Само 18 месеца след подписването си с организацията талантливият боец безкомпромисно нокаутира една от най-ярките звезди в бизнеса – Робърт Уитакър.

Пред рекорден брой зрители – над 57 хиляди души в Мелбърн (Австралия), атрактивният страйкър приключи доминатора в дивизията в 3:33 минута на втория рунд.

Всичко вървеше по мед и масло за Адесаня (18-0 MMA, 7-0 UFC) днес.

Феновете на UFC видяха едно от най-атрактивните излизания в историята на смесените бойни изкуства. Нигериецът, който е роден в Нова Зеландия, показа типичния танц хака. Движенията са често използвани от новозеландските ръгбисти, за да сплашат противниците си.

Тактиката на до момента временния шампион беше много добре направена – изчаквателни действия и контраатаки.

Адесаня набра инерция с течение на първия рунд и секунда преди сирената прати Уитакър в нокдаун.

Това му вдъхна допълнително самочувстие и младокър напълно контролираше ситуацията в клетката през втората част. На всеки удар на Уитакър се отговаряше с нова контраатака и комбинация в брадичката или тялото.

Така приключи и мачът, с нова брутална комбинация, след която пореден парен чук се стовари право в главата на първия австралийски носител на титла от UFC. За пореден път бе хванат в крачка. Всяко дори най-малко оголване на защитата беше наказвано от напористия нигериец. Този път ляво кроше в брадичката, което тепърва ще бъде повтаряно стотици пъти от анализатори и коментатори.

По този начин се потвърди основното предложение на „Петъчни прогнози“ – успех за Адесаня при напълно изравнени коефициенти от 1,90.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.