Начало ММА Георги Валентинов с геройски успех над бразилец и съмнения за счупване

Георги Валентинов с геройски успех над бразилец и съмнения за счупване

Георги Валентинов с геройски успех над бразилец и съмнения за счупване
0

Геройска победа измъкна Георги Валентинов пред родна публика и в третото издание на бойния турнир GRAND FIGHT ARENA, на който е съорганизатор. Пред препълнените трибуните в Стара Загора 26-годишният ММА боец победи с 3:0 съдийски гласа бразилския шампион Флавио Пина де Соуса. Успехът бе буквално изстрадан за българина, който във втория рунд получи много тежка контузия при един кик, но доигра срещата без да покаже никакво разколебаване или отпускане.

След двубоя самият Валентинов призна, че има съмнения за счупване на глезена и бе откаран с линейка в спешното за медицински преглед.

Валентинов и Де Соуса излязоха в главната среща на GRAND FIGHT ARENA по правилата на ММА, като битката се води в три рунда по 5 минути. Мачът тръгна с игра в стойка, като бразилецът държеше на дистанция Валентинов и така не му позволяваше да премине към по-удобния за него стил на земя. Въпреки травмата, която получи във втората част, Валентинов стана дори още по-агресивен и успя да повали опонента си и започна да доминира със своите умения. Последната част играта не се промени и категорично старозагорецът бе устремен към успеха.

Той получи много мощна подкрепа не само от трибуните, но и в ъгъла си, където за първи път застане ирланския специалист Джон Кавана. Треньорът на звездата от UFC и двукратен световен шампион на веригата от известно време работи с българския боец и дори му помага да дебютира в „Белатор“.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.