Начало Кикбокс и муай тай Даниел Илиев продължи победната си серия

Даниел Илиев продължи победната си серия

Даниел Илиев продължи победната си серия
0

Даниел Илиев увеличи професионалната си статистика в кикбокса на 16-2. Третата си поредната победа на галата, на която е съорганизатор – GRAND FIGHT ARENA, той регистрира срещу класния и по-опитен финландски боец Юси Санталахти (35 победи, 2 равенства и 8 загуби).

Илиев излезе в подглавната среща по правилата на кикбокс, стил К1, в категория до 84 килограма. Неговият съперник по прякор „Лудия“ притежаваше сходна физика и по всичко личеше, че битката ще е интересна. А тя се оказа наистина оспорвана.

Двубоят започна равностойно, като и двамата бойци работеха много и с крака, и с ръце. В края на първия рунд гардът на финландеца започна да пада, видимо заради умора, а Илиев моментално се възползва от този факт, нанасяйки няколко сериозни хайкикове.

Във втората част Илиев продължи да вкарва по-мощни и тежки удари. Стилът на Санталахти обаче повече доближаваше муай тай, и той започна често да задържа главата на българина в кличн и това малко го изтощи. В края на частта състезателят на финланския клуб „Turku Thaiboxing Club“  захвана крака на Илиев и той загуби равновесие. Съдията направи няколко пъти забележка на Юси, но той не коригира играта си.

В третия рунд боецът от Финландия опитваше да пласира и повече колена, отново в типично муай тай стил, но Илиев окуражаван горещо от трибуните изобщо не се даваше.

Накрая съдиите присъдиха 3:0 гласа.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.