Начало ММА Корав руснак се изплаши от Георги Валентинов и се покри за уговорен бой

Корав руснак се изплаши от Георги Валентинов и се покри за уговорен бой

Корав руснак се изплаши от Георги Валентинов и се покри за уговорен бой
0

Изненадващ обрат настъпи в уговорката за бой между българския ММА боец Георги Валентинов (20-5) и руснака Мариф Пираев (25-2). „Пиранята“, както е известен 26-годишният руснак, отправи доста закани към Валентинов по-рано през годината и го покани на битка в клетката. Руснакът има само две загуби при професионалистите, като от 21 от 25-те му победи приключват преди края на срещата (14 със събмишън и 7 с нокаут). Старозагорецът без да мисли прие отправеното предизвикателство и дори предложи турнир, на който срещата да се случи – GRAND FIGHT ARENA 3 в Стара Загора на 5-ти октомври.

Двете страни стигнаха до споразумение по детайлите около срещата, до която остава почти месец. От седмица обаче Пираев, който е в серия от седем поредни победи, се е покрил и не може да бъде открит. Boec.BG научи от мениджъра Христо Чапанов, който главно води преговорите, че руснакът не си вдига телефона и не отговаря на съобщенията.

Бяха договорени и изпълнени условията на руския боец – категория, хонорар и всичко, което е поискал – разказва Чапанов. – Миналата седмица изпратихме искане за снимки за постерите, както и снимки на паспортите за самолетни билети и покани за визи. От щаба на Мариф, както и той лично ни увериха, че ще ги изпратят миналия петък. От тогава Мариф се крие. Не отговаря нито на обажданията, нито на съобщенията, нито на опита за комуникация в социалните мрежи.“

Чапанов и Валентинов са дали толеранс на руския ММА боец близо седмица, надявайки се, че това е някакво недоразумение. След като той не отговаря повече от 7 дни, те са взели решение да не крият вече за срамните действията на Пираев.

„По всичко личи, че руснакът се е уплашил и няма да играе този мач. Изглежда прякора „Пиранята“ не му пасва толкова добре, колкото изглежда на пръв поглед“, добавя Чапанов.

Потърсихме за коментар и Валентинов, който освен участник в главната среща на галата, е и неин организатор.

„Нямам представа каква е точната причина за отказа му. Не съм поддържал директен контакт с него. Той ми отправи предизвикателство чрез г-н Христо Чапанов и аз приех, както и всички му условия“, в недоумение е какво се случва родният боец. Валентинов признава, че вече не се надява на тази среща и е в търсене на нов противник час по-скоро.

„Очертава се една много силна гала вечер отново по правилника на ММА и К1. Участие ще вземат едни от най-добрите ни български бойци като Мариян Димитров, Валентин Бенишев, Руси Минев, Денислав Хаджиев, Севдалин Славов, Христо Андонов и много други“, разказва още Георги Валентинов. Той се подготвя много сериозно за следващата си битка, като дори изкара двуседмичен лагер в SBG(б.р. – Straight Blast Gym Ireland) в Ирландия при Джон Кавана – личен треньор на бившия двоен шампион в UFC Конър Макгрегър.

Снимка: LAP.BG

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.