Начало ММА Валентин Бенишев надви боеца на Джон Кавана

Валентин Бенишев надви боеца на Джон Кавана

Валентин Бенишев надви боеца на Джон Кавана
0

Европейският ни шампион по бойно самбо за 2016-та Валентин Бенишев записа престижна победа над Кевин Колдобски, който тренира под ръководството на именития специалист Джон Кавана. Двамата се изправиха в три рундова битка по правилата на професионалния ММА от третото издание на GRAND FIGHT ARENA. Категорията бе до 70 килограма.

Треньорът на Конър Макгрегър – Джон Кавана, бе в ъгъла на Колдобски.

Двубоят бе много оспорван, като стартира с превес за боецът от Аржентина. 27-годишният българин опитваш  да свали опонента си на земя, но неуспешно. Боецът от ирландския клуб SBG показа много добра игра в стойка и в първия рунд категорично доминираше.

Бенишев значително подобри играта си във втория рунд, като най-сетне успя да свали Колдобски след 3 минути и 30 секунди игра. В партер очаквано той показа добрите си умения и се получи много атрактивен мач, който се хареса и на зрителите в зала ДЗУ в Стара Загора.

След изиграването на трите рунда съдиите присъдиха победата на Бенишев. Той получи наградата си от олимпийският медалист по борба Кирил Терзиев.

DCIM100GOPROGOPR1075.JPG

Преди това, в първата ММА професионална среща от основната карта на GRAND FIGHT ARENA предложи изцяло български сблъсък. В категория 84 кг. по правилата на професионалния ММА в единия ъгъл излезе републиканският шампион за 2017 г при мъжете Денислав Сурчев срещу старозагореца Димитър Илиев.

Двубоят започна с превес за Сурчев, който обаче след едва 2 минути игри поиска прекратяване на мача. Изглеждаше, че не му достига въздух, въпреки че не се видя да получава опасен удар в областта на корема. Най-вероятно става въпрос за дехидратиране. Съдията незабавно вдигна ръце и лекарски екип влезе в клетката. След няколко минути и лекарска забрана бе присъдена победа на Илиев. Така боецът на клуб „Ахил“ записа третата си победа на професионалния ММА ринг.

„Исках да е малко по-аткрактивно, но не се получи“, заяви Илиев при награждаването си.