Начало ММА Уитакър обвини Дейна Уайт в лъжа
0

Уитакър обвини Дейна Уайт в лъжа

Уитакър обвини Дейна Уайт в лъжа
0

Робърт Уитакър е останал силно изненадан от думите на Дейна Уайт, че не желае да се бие за втори път срещу Израел Адесаня.

Преди седмица шефът на UFC заяви, че това е “много интригуваща” възможност, но след това започна да коментира възможността шампионът в средна категория да се качи в лека тежка за суперсблъсък срещу носителя на пояса в нея Ян Блахович. Уайт заяви, че е насочил вниманието си към двубой между двамата шампиони тъй като Уитакър не е проявил интерес за реванш срещу Адесаня.

“Казах си: “Трябва да седна с това хлапе Изи и да го убедя, че трябва да се бие с Уитакър“. Но Уитакър каза, че не иска да се бие с него – най-лудата рабоат, която съм виждал. Мислех си, че Уитакър заслужава този шанс и му го дадох, но той не го иска. Затова Адесаня ще качи категория”, коментира Уайт след UFC on ESPN+ 39.

Робърт Уитакър, обаче, не си спомня да е казвал подобно нещо и е шокиран от промяната в мнението на шефа си.

“Със сигурност той малко промени позицията си. Никога не съм казвал, че не искамда се бия с Изи. Не съм го изричал. Очаквам да се бия пак през март или април следващата година. Бих искал да е срещу Изи. Ако той качи категория за мач с Ян, тогава и аз ще кача и ще се бия с него в лека тежка, ако спечели. Искам този мач. Наистина. Просто трябва да го наместим във времето”, контрира Уитакър.