Начало Бокс Фюри прибира 80% от приходите в евентуален мач с Уайт

Фюри прибира 80% от приходите в евентуален мач с Уайт

Фюри прибира 80% от приходите в евентуален мач с Уайт
0

Световният боксов съвет изпълни желанието на своя световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри и на неговите промоутъти. „Краля на циганите“ ще прибере 80% от генерираните доходи от евентуална задължителна защита срещу сънародника си Дилиън Уайт.

Новината бе съобщена лично от президента на WBC – Маурисио Сюлейман.

Преди седмици Боб Аръм предложи на Уайт и Еди Хърн сделка в размер на $5.5 милиона, което се равняваше на 25% от парите в касата. Офертата обаче бе отхвърлена от „Matchroom Boxing“ и Уайт и сега те ще трябва да се задоволят дори с по-малко.

Разбира се, двете страни трябва да се договорят, а към този момент това изглежда далеч от сигурно. В противен случай, от WBC определиха и дата за провеждане на търг за правата за организиране на двубоя – 11-ти януари.

Снимка: БТА

80/20 е доста над обичайно разпределение на парите, особено когато става въпрос за мач между шампиона и временния такъв. Сумите обикновено се разпределят 60/40 и най-често 55/45, но в този случай под внимание са взети заработените и генерирани приходи от последните три срещи на двамата.

В последните си три мача Фюри победи Дионтей Уайлдър (х2) и Ото Валин, а в същото време Уайт надви Мариуш Вах и Александър Поветкин, като и претърпя тежко поражение от руснака.

Реално погледнато ще бъде истинско чудо, ако Уайт и щаба му се съгласят на подобна сделка, имайки предвид първоначалните му искания от рода на $10 милиона.